Această ruladă de carne cu ouă are gustul delicios al micilor de casă, fiind perfectă pentru servit la mese festive sau obișnuite.
Este ușor de preparat, aspectuoasă și foarte sățioasă. O puteți servi alături de diverse salate, sosuri sau garnituri de cartofi pregătite în diferite moduri.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată (de preferință carne de vită)
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- Puțin pătrunjel tocat
- 1 lingură de condimente (după preferință)
- Sare, după gust
- Piper, după gust
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură boia dulce
- 1 ou
- 5-6 ouă fierte tari
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Adaugă-le peste carnea tocată.
Adaugă oul crud, pesmetul, boiaua, sarea, piperul și condimentele dorite.
Amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Dacă dorești o textură mai fină, poți trece din nou amestecul prin mașina de tocat.
Întinde o bucată de folie alimentară și unge-o cu puțin ulei. Pune amestecul de carne pe folie și aplatizează-l uniform, formând un dreptunghi. Așează ouăle fierte în linie, pe mijlocul amestecului de carne.
Folosindu-te de folie, rulează amestecul de carne peste ouă, formând un rulou.
Asigură-te că marginile sunt bine sigilate și că rulada este uniformă. Dacă se rupe puțin, poți apasa ușor cu degetele.
Gătirea:
Încălzește cuptorul la 180°C.
Pune rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-o cu puțin ulei.
Coace rulada timp de aproximativ 30 de minute, până când capătă o culoare frumoasă și este bine pătrunsă.
Servește rulada de carne cu ouă alături de salate proaspete, sosuri sau garnituri după preferință.
Poftă bună!