Sigur ati patit si voi de multe ori sa vi se lipeasca clatitele de tigaie. Exista un ingredient secret pe care nimeni nu vi l-a spus care trebuie adaugat in compozitie, iar in acest fel acestea nu se vor mai lipi niciodata.
Asa fac eu clatite si nu mi se lipesc niciodata:
- Se cerne intr-un vas faina.
- Se adauga ouale bautute si putin lapte si se amesteca bine. Amidonul se amesteca cu zaharul si sarea dizolvata in putin lapte.
- Adaugati treptat cate 50 ml de lapte si apa minerala minerala sau bere, pe masura ce faina le inghite si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.
- In total folositi 500 ml lapte. Este necesar sa se obtina un amestec neted.
Inainte de a praji clatitele, aluatul trebuie sa se odihneasca intre 30 de minute si o ora, ca sa fie mai elastic si faina sa se hidrateze perfect.
Se unge o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi scurgeti intr-un pahar restul de ulei.
Se toarna cu ajutorul unui polonic putina compozitie si se prajesc clatitele pe o parte si pe cealalta.
Cu aceste ingrediente veti obtine aproximativ 8-10 clatite subtiri si elastice. Se ung apoi cu dulceata preferata sau cu nutella. Mie imi plac foarte mult cele cu dulceata de visine! Sa aveti pofta!