publicitate

Ingrediente necesare:

  • 250 g smântână fermentată 8%
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g aluat foietaj

Mod de preparare:

Tăiem aluatul foietaj în fâșii lungi, le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem timp de 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

publicitate

După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească pe grătar.

Într-un bol, mixăm smântâna împreună cu zahărul pudră.
Tapetăm suprafața de lucru cu 2 straturi de folie alimentară, repartizăm o parte din cremă în formă dreptunghiulară, de lungimea fășiilor și așezăm un strat din 8 benzi de aluat peste ea.

Acoperim cu cremă, după care aranjăm încă 5 benzi pe care le acoperim cu cremă.
În continuare, așezăm straturi din 4, 3 și 2 benzi, între care punem cremă.

Păstrăm un pic de cremă și pentru decor.
Ridicăm marginile lungi ale foliei, le unim și le strângem, formând astfel o ruladă.
Învelim rulada strâns cu folie și o dăm la frigider peste noapte sau cel puțin pentru 8-10 ore.

Fășiile rămase le fărâmițăm.
A doua zi, scoatem rulada din frigider și din folie și o transferăm pe un platou.
O acoperim cu crema rămasă, pe toate părțile și o presărăm cu firimiturile de aluat.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

publicitate