De foarte mult timp ma tin sa va scriu aceasta reteta de salam de biscuti de post. Stiu ca postul nu trebuie sa fie o perioada in care ne „desfatam” cu dulciuri, insa dupa cum zice un preot drag mie, e mai important ce scoti pe gura decat ce bagi pe gura.
Ingrediente:
- 250 g biscuiți
- 250 g rahat
- 150 g gem de caise
- 150 g miez de nucă
- 1 lingură de fistic
- 50 g alune de pădure
- 50 g stafide
- 2 fiole esență de rom
- 50 g cacao
- 2 linguri fulgi de cocos
- 30 g margarină
- 30 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem stafidele la hidratat 60 de minute, într-un bol cu apă. Adăugăm 25 de grame de zahăr, esența de rom și amestecăm.
2. Într-un bol, mărunțim biscuiții. Adăugăm pudra de cacao, nuca de cocos, fisticul, alunele, rahatul tăiat bucățele și miezul de nucă mărunțit. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Amestecăm stafidele cu ulei sau margarină. Adăugăm gemul de caise, pe urmă turnăm compoziția peste amestecul de biscuiți.
4. Omogenizăm, pe urmă turnăm jumătate de compoziție pe o bucată de folie alimentară. Formăm rulada astfel încăt să nu existe goluri de aer. Procedăm la fel cu a 2-a jumătate de compoziție.
5. Lăsăm ruladele la frigider peste noapte.
Poftă bună!