Cand nu stii ce sa mai prepari in timpul postului, cartofii pot fi alegerea ideala. Puteti prepara o multime de feluri de mancare de post cu ajutorul lor. Aceasta reteta de cartofi este una de post si foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 9 linguri de ulei, sare, piper
- Boia dulce, 1 ceapa mare
- 1 kg de cartofi, patrunjel uscat (sau proaspat)
Mod de preparare:
- Incepeti prin a fierbe cartofii in coaja. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se alsa la racit iar mai apoi se curata si se taie (eu i-am taiat precum in poza, dar ii puteti taia si cubulete).
- Tocati marunt ceapa si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie bine incinsa
- Cand ceapa este transparenta, se adauga condimentele si se amesteca rapid dupa care se adauga cartofii taiati cuburi si patrunjelul.
- Nu lasati mult la prajit pentru ca boiaua devine amara – daca vreti cartofii sa aiba crusta, atunci adaugati boiaua la final
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă