Acasă Rețete de Post Scovergi de post după rețeta bunicii – cele mai bune

Scovergi de post după rețeta bunicii – cele mai bune

0
Scovergi de post după rețeta bunicii – cele mai bune

Deja mi-e dor de scovergile din copilarie, voua nu? Gateste aceasta reteta, pe langa faptul ca este una foarte simpla, economica este si foarte delicioasa si rapid de preparat. Pot fi mancate cu zahar, cu nuca macinata, cu gem – este un deliciu.

Ingrediente:

  • 300 ml apa calduta, 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina, 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de zahar, putina sare

Mod de preparare scovergi:

  1. Incepem cu framantarea aluatului – se cerne faina, se pune intr-un bol si se face o gaura in care se pune drojdia, sarea si zaharul (este mai bine sa il dizolvati mai intai in apa) – se toarna apa calduta si se amesteca, formand un aluat consistent – se adauga uleiul si se framanta in continuare
  2. Trebuie lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul
  3. Dupa ce a crescut, trecem la formarea scovergilor – se formeaza doar cu mainile, nu se foloseste sucitorul – acestea pot avea diverse forme (in functie de zona) insa eu le fac mereu rotunde
  4. Se prajesc in ulei bine incins si se scot pe un servetel. Se consuma atat calde cat si reci, cu gem, zahar sau nuca. Va doresc pofta buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.