Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Ingrediente necesare:
- 400 g dovlecei
- 400 g roşii
- 400 g cartofi
- 100 g caşcaval
- 400 ml lapte
- 40 g unt
- 2 linguri făină
- un ou
- sare
Mod de pregătire:
- Tăiem dovleceii, roşiile şi cartofii rondele subţiri.
- Tapetăm o formă pentru copt cu ulei de floarea soarelui.
- Aranjăm în tavă uniform legumele.
Pentru sos:
- Punem într-o tigaie încălzită, 40 g unt.
- Adăugăm la unt 2 linguri de făină şi un pic de sare.
- Amestecăm bine şi adăugăm 400 ml lapte.
- Când sosul are o consistenţă cremoasă, îl scoatem de pe foc şi adăugăm un ou.
- Turnăm sosul obținut peste legume.
- Dăm 100 g de caşcaval prin răzătoarea mare.
- Adăugăm cașcavalul pe deasupra legumelor.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade, timp de 50 minute.
Se serveşte caldă. E foarte delicioasă şi aromată!!!
Poftă bună!