Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 250 g smântână
- 280 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 lingură cacao
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă oţet
Pentru cremă:
- 800 g smântână
- 220 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 25 g întăritor de frişcă
Mod de pregătire:
Pregătim aluatul.
- Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul şi amestecăm cu ajutorul unui mixer.
- Adăugăm smântâna şi amestecăm.
- Adăugăm făina câte jumătate din cantitatea ei şi amestecăm cu mixerul.
- Stingem bicarbonatul de sodiu cu o linguriţă de oţet, şi îl adăugăm în aluat.
- Împărţim aluatul obţinut în 2 părţi egale iar în una din ele, adăugăm cacao.
- Acoperim o tavă cu hârtie de copt.
- Turnăm aluatul în forme.
- Se coc la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 minute.
Pregătim crema:
- Într-un bol turnăm zahărul, smântâna, zahărul vanilat şi amestecăm cu mixerul până la omogenizare.
- Adăugăm în cremă întăritor de frişcă şi amestecăm.
- Scoate foile de tort din forme şi decupăm marginile, pe care le vom folosi la decor.
- Împărţim foile în jumătăţi, astfel obţinem 4 foi pentru tort, 2 albe şi 2 de ciocolată.
- Asamblăm tortul în inelul pentru copt.
- Aranjăm foile, alternând culorile, iar printre ele adăugăm câte un strat de cremă.
- Păstrăm un pic de cremă pentru decor.
- Acoperim cu o folie alimentară si lăsăm la frigider pentru 5-6 ore.
- Scoatem tortul din formă şi îl transferăm pe un suport special, apoi il tapetăm cu cremă.
- Decorăm tortul cu bucățelele de blat rămase anterior.
Poftă mare!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă