În orice situație și pentru orice soluție ne interesează pentru curățarea casei, oțetul este întotdeauna in topul celor mai eficiente metode.

De obicei, nu se face distincție între tipurile de oțet, chiar dacă oțetul alb este mai specific pentru uz casnic, în timp ce oțetul de vin este folosit atât pentru gătit, cât și pentru curățare.

Un alt tip de oțet care merită atenția noastră este cu siguranță oțetul de mere! Acest ingredient are toate proprietățile semenilor săi, dar are un miros mult mai plăcut!

Astăzi vom vedea cum poate fi folosit într-un aparat în special, să descoperim cum putem face mașina de spălat ca nouă din nou cu oțet de mere!

Spălări cu mașina de spălat goală

Primul sfat pe care îl puteți urma cu oțet de mere în mașina de spălat rufe este să faceți spălări goale!

De fapt, una dintre cele mai bune tehnici de curățare a interiorului mașinii de spălat, cum ar fi tamburul, hubloul și țevile, este spălarea cu ingrediente specifice.

Trebuie să le faceți cel puțin o dată pe lună și puteți folosi acid citric, sare, lămâie și așa mai departe.

Ei bine, pentru a folosi oțet de mere, va trebui să puneți 3 pahare de otet în tamburul mașinii de spălat și să începeți o spălare goală la temperaturi ridicate.

Pentru sertar

O altă modalitate excelentă de a folosi acidul citric este pentru mucegai, un fenomen care apare des, mai ales în sertarul mașinii de spălat.

Aici se acumulează reziduuri de detergent și apă care, pe termen lung, se depun aproape peste tot și mai ales în colțuri.

Pentru a rezolva această problemă, puteți pulveriza puțin oțet pe zonele critice și lăsați să acționeze cel puțin un sfert de oră.

Apoi treceți un burete pentru a freca ușor și îndepărta definitiv murdăria, apoi clătiți și uscați bine.

Alternativ, puteți umple un lighean cu apă fierbinte și puneți 2 pahare de oțet de mere înăuntru, apoi puneți sertarul la înmuiat, trăgându-l cu grijă din mașina de spălat.

Lăsați-l întotdeauna cel puțin o jumătate de oră și continuați cu spălarea.

Pentru garnitură

Pe lângă sertar, puteți găsi mucegai și în garnitura mașinii de spălat.

Garnitura este o altă parte a aparatului care acumulează o cantitate considerabilă de apă, iar din acest motiv apa în exces trebuie îndepărtată după fiecare spălare.

Ce puteți face este să umeziți o cârpă din microfibră cu apă fierbinte și să turnați câteva picături de oțet de mere pe ea, apoi să o treceți în garnitură pentru a îndepărta murdăria, să frecați petele critice. Vei vedea că va fi din nou ca nou în cel mai scurt timp!

Pentru filtru

În sfârșit, să vedem o solutie foarte eficiente pentru curățarea filtrului mașinii de spălat!

Presupunând că, spre deosebire de celelalte elemente, filtrul poate fi curățat chiar și o dată la 5/6 luni, este totuși important să fie fără calcar, mucegai și diverse pete.

Primul lucru de făcut este să deconectați complet mașina de spălat.

Apoi puneți un lighean sau prosoape sub ușa filtrului pentru a nu inunda casa și deșurubați încet filtrul.

Lăsați-l timp de o oră într-un castron cu apă fierbinte și 1 pahar de oțet de mere. Apoi folosiți o perie sau un burete pentru a îndepărta petele.

Apoi clătiți, uscați și puneți filtrul înapoi la locul său.

Vă reamintim să citiți mai întâi instrucțiunile masinii de spalat. De asemenea, cu excepția solutiilor precum spălarea în vid, este esențial să deconectați mașina de spălat înainte de a începe curățarea.