Așa se prepară cea mai bună slănină – Mai simplu și mai gustos nu se poate – Pentru această rețetă, aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple…
Ingrediente necesare
- 2 kg slănină
- 2 linguri sare
- 1 lingură zahăr
- 2 l apă
- piper negru, frunze de dafin, usturoi
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm apa și toate condimentele menționate mai sus (fără usturoi). Punem amestecul la fiert la foc mic. Când a început să clocotească, luam vasul de pe foc și lăsăm marinada să se răcească.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem usturoiul bucățele. Frecăm slănină cu usturoiul pregătit anterior, pe urmă o așezăm într-un vas yena. Adăugăm marinada și punem slănina la frigider pentru 24 de ore.
3. După acest interval de timp, slănina este gata.
Poftă bună!
Încearcă și… Slănină pregătită în pungă
O bunătate! Pentru a o pregăti, nu aveți nevoie decât de…
Ingrediente necesare:
- 3 kg piept de porc
- 4 căpățâni de usturoi
- sare, piper negru, condimente
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem pieptul de porc în bucățele mici.
2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim usturoiul.
3. Așezăm carnea de porc într-un bol și o condimentăm, pe urmă o lăsăm la marinat timp de 60 de minute.
4. Punem câte două bucățele de carne în pungi de plastic. Scoatem aerul din pungi, pe urmă le legăm.
5. Într-un vas cu apă, așezăm pungile cu carne. La fierbem la foc mic timp de 2 ore.
6. După ce s-au răcit, scoatem slănina din pungi, o înfășurăm în folie de aluminiu și o punem în frigider peste noapte.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!