Acasă Rețete Delicioase Rețetă de ciuperci și salam afumat, perfectă pentru zilele în care nu ai chef să gătești

Rețetă de ciuperci și salam afumat, perfectă pentru zilele în care nu ai chef să gătești

0
Rețetă de ciuperci și salam afumat, perfectă pentru zilele în care nu ai chef să gătești

Gustare leneșă – Rețetă rapidă, numai bună când ai poftă de ceva bun – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 150 g ciuperci
  • 150 g salam afumat
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 50 g cașcaval tare
  • 1 franzelă
  • sare, piper
  • ulei
  • verdeață

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ciupercile cubulețe. Procedăm la fel și cu salamul.

2. Cartoful îl dăm prin răzătoarea mare.

3. Ceapa o tăiem mărunt iar franzela, felii.

4. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus. Tapetăm feliile de pâine cu umplutura pregătită anterior și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Pastă tartinabilă din vinete

După 2-3 felii de pâine cu această pastă, nu-ți mai trebuie nimic – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2-3 vinete
  • 40 g miez de nucă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare, condimente

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unei furculițe, înțepăm vinetele în câteva locuri, pe urmă le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

2. După ce s-au copt, le decojim.

3. Mărunțim vinetele cu ajutorul unui blender. Adăugăm usturoiul, sarea și condimentele. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Adăugăm miezul de nucă și amestecăm până obținem o pastă fină.

Să o savurați cu poftă! Poftă mare!