publicitate

Prezenta lui scade sau elimina aceste riscuri si oxigeneaza sangele. Nu avem decat sa consumam zilnic alimente care sa ne asigure necesarul acestui element chimic. Iata ce alimente contin fier ce alimente contin fier in mod deosebit.

Carnea de vita, ficatul de pui si de vita. Oul, in galbenus. Dintre legume, spanacul, mazarea, lintea, broccoli, varza de Buxelles. Alunele de padure, arahidele, nucile, caisele uscate. Dintre fructe, in special citricele. Daca inlocuim din cand in cand painea de grau cu cea de secara, castigam fier in organism.

Pentru ca organismul sa functioneze optim, trebuie sa avem grija ca aportul necesar sa ne fie asigurat cel mai bine prin intermediul unor alimente bogate in fier, iar carenta sa fie evitata astfel.

publicitate

In caz contrar, organismul nostru va primi mai putin oxigen in lipsa cantitatii normale de hemoglobina, afectand functionarea normala a organelor. Citeste urmatoarele randuri si afla care sunt cele mai cunoscute alimente bogate in fier, iar consumandu-le, vei fi ferit de eventualele probleme de sanatate pe care le provoaca deficitul de acesta

Toate tipurile de fasole sunt alimente bogate in fier, dar in cea de tip mung si cea alba se gasesc cele mai mari cantitati de fier. Cu toate acestea, si fasolea rosie, neagra si cea verde pastai pot fi consumate pentru cantitatea de acest metal pe care o contin.

Putem alege un tip de fasole preferat si il putem combina intr-o salata cu varza, care contine vitamina C, pentru a-i facilita o absorbtie rapida fierului in organismul nostru.

Pentru a ne bucura de un aport optim in organismul nostru, trebuie sa invatam sa ne bucuram de toate alimentele care il contin, sa facem combinatii sanatoase pentru a facilita absorbtia lui si pentru a ne feri de afectiunile date, in caz contrar, de carenta de fier.

Metabolismul uman, în ceea ce privește fierul, constă în 3 faze: asimilare, distribuire și eliminare. Aproximativ 5, 10% din fierul care ajunge în intestine prin hrană poate fi resorbit la un necesar de peste 2 mg. Preluarea și asimilarea oxigenului la anumite funcții specific celulare depind de prezența fierului în organism.

publicitate