publicitate

Morcovul este o leguma populara. Acesta poate fi consumat crud, gatit sau sub forma de suc. Culoarea caracteristica a morcovului este produsa de betacaroten si alfacaroten. De asemenea, morcovul este o sursa buna de vitamine A, B, C, K, minerale si fibre.

10 beneficii pentru sanatate ale sucului de morcovi:

Intareste imunitatea

publicitate

Consumul unui pahar de suc de morcovi pe zi ajuta la cresterea imunitatii, la combaterea radicalilor liberi si protejeaza impotriva virusilor daunatori, bacteriilor si inflamatiilor.

Sucul de morcovi contine, de asemenea, vitamine si minerale precum K, B6, fosfor, potasiu, care contribuie la intarirea sistemului nervos si imbunatatirea sanatatii oaselor si creierului.

Mentine nivelul colesterolului si glicemiei

Sucul de morcovi mentine nivelul optim de colesterol si glicemie. Acest lucru se datoreaza continutului de potasiu.

Purifica ficatul

Sucul de morcovi ajuta la detoxifierea si curatarea ficatului. Consumul regulat de suc de morcovi poate ajuta la eliminarea toxinelor din ficat.

Are grija de sanatatea pielii

Antioxidantii si mineralele prezente in sucul de morcovi ajuta la prevenirea degradarii celulelor, ceea ce face ca pielea noastra sa para mai tanara si mai sanatoasa. Aceste componente previn uscarea pielii, imbunatatesc tonusul acesteia si reduc petele pigmentare si cicatricile.

Consolideaza oasele

Sucul de morcovi contine vitamina K. Aceasta conntribuie la sinteza proteinelor in organism. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare, mai ales in cazul unui os rupt.

Accelereaza metabolismul

Sucul de morcovi contine fosfor, care creste semnificativ rata metabolica in organism, asigurand utilizarea optima a energiei si ajutand la reducerea durerilor post-antrenament. In plus, sucul de morcovi contine o cantitate mare de vitamine B, care ajuta la descompunerea grasimilor.

Mentine sanatatea gurii

Morcovii contin substante nutritive care ajuta la imbunatatirea imunitatii, inclusiv capacitatea organismului de a lupta impotriva bacteriilor care se formeaza in gurile noastre si ne afecteaza direct dintii si gingiile. Unele minerale din morcovi au proprietati antibacteriene care ajuta la prevenirea cariilor dentare.

Previne cancerul

Studiile au aratat ca 100 gr de morcovi contin aproximativ 9% vitamina C, 5% vitamina B6 si 33% vitamina A, care lupta impotriva radicalilor liberi.

Mentine sanatatea inimii

Pentru a avea o inima sanatoasa, este important sa dormi suficient, sa faci miscare si sa reduci nivelul de stres. In plus, toate acestea trebuie sa fie echilibrate cu o dieta adecvata si sanatoasa.

Morcovii, care sunt o sursa excelenta de fibre si antioxidanti, ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase.

Mentine sanatatea ochilor

Morcovii contin luteina, betacaroten si zeaxantina, care afecteaza in mod pozitiv sanatatea ochilor. Un pahar de morcovi tocati furnizeaza 400% din necearul zilnic de vitamina A, care este unul dintre cei mai importanti nutrienti care protejeaza vederea.

Suc de morcovi

Ingrediente:

  • 2 cani de apa
  • 2 cani de morcovi tocati
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2-3 cubulete de gheata

Mod de preparare:

  1. Combina toate ingredientele intr-un blender.
  2. Bea sucul obtinut si traieste sanatos.
publicitate