Aceasta reteta este absolut delicioasa si indragita de toata lumea. Este o prajitura formata din doua foi umplute la mijloc cu o crema gustoasa de vanilie. Nu va fi necesar sa crem foile pentru ca vom cumpara foietajul de la magazin.
Ingrediente pentru foi:
- foietaj
Ingrediente pentru crema:
- 1 l de lapte
- 8 galbenusuri
- o cana de zahar
- 100 g faina
- esenta de vanilie
- 100 g unt
- frisca 500 ml
Mod de preparare foi:
Vom avea nevoie de o tava, tapetata cu hartie de copt peste care vom adauga foietajul. Cu ajutorul unei furculite vom intepa tot foietajul pentru ca acesta sa nu se umfle.
Punga de foietaj de la magazin contine doua foietaje.
Vom pune la cuptor pe rand cele doua foietaje, la copt timp de 20-25 de minute.
Mod de preparare crema:
Intr-o oala vom pune laptele la fiert.
Separat vom amesteca intr-un bol galbenusurile si zaharul. Amestecam continuu pana cand acesta se topeste. Peste acesta vom adauga treptata faina si putin lapte pentru a se omogeniza.
Cand laptele fierbe vom adauga peste acesta compozitia din bol amestecand continuu pana cand toate ingredientele vor capata o consistenta cremoasa. Daca nu amestecam continuu riscam compozitia sa faca cocoloase.
Cand compozitia capata consistenta dorita o vom da de pe foc si vom adauga peste untul moale si esenta. Vom amesteca continuu pana cand acesta se topeste. Crema este gata. O vom acoperi cu o folie si o vom lasa la racit.
Mod de preparare prajitura:
Vom aseza prima foaie pe un blat si vom intinde peste aceasta crema de vanilie. Peste crema de vanilie vom adauga un strat de frisca. Vom acoperi stratul de frisca cu cel de-al doilea foietaj pe care, daca dorim il putem marunti cu degetele sa arate exact ca in pozele mele. Asta ma va ajuta in momentul taierii. Cremsnitul este gata.
Pofta buna!