Ingrediente
Pentru blat:
- 6 ouă
- 100 g zahăr
- 4 linguri miere
- 50 ml ulei
- 1-2 linguriț praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1 pahar făină
Pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 20 g făină
- 50 g amidon
- 3 plicuri cappuccino instant
- 1 praf sare
- 200 g unt
Pentru decor: fulgi de ciocolată fulgi de cocos
Cum se prepară tortul cu cappuccino?
Pentru blat, bați ouăle cu zahărul și mierea. Adaugi făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. Amesteci cu grijă, apoi torni uleiul. Împarți aluatul în două și coci, separat, la 180 °C, 40 de minute, două foi de tort. Le decupezi, dacă vrei, sub formă de stea.
Pentru cremă, bați gălbenușurile cu zahărul și cu sarea până devin cremoase. Adaugi făina și amidonul. Separat, dizolvi plicurile de cappuccino în lapte, apoi îl pui la fiert. În amestecul de gălbenușuri torni, în fir subțire, laptele fierbinte. Pui compoziția la foc mic și o amesteci continuu până se îngroașă.
Lași crema să se răcească, apoi o bați cu untul până obții o compoziție pufoasă.
Ungi prima bucată de blat de tort cu 1/3 din cremă. Deasupra așezi cealaltă bucată de blat și întinzi restul de cremă. Decorezi marginile tortului cu fulgi de ciocolată și cu fulgi de cocos.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!