Uleiul esential din coaja de lamaie este eficient impotriva bolilor. Vei afla din randurile de mai jos la ce il poti folosi!

Antiseptic

Uleiul de lamaie este foarte eficient in ameliorarea simptomelor de durere in gat, tuse, raceli si boli ale tractului respirator superior.

Adauga 5-10 picaturi de ulei esential de lamaie la un ulei de baza (migdale dulci, jojoba) si foloseste-l pentru a-ti masa pieptul, zona gatului sau ambele parti ale nasului. Acest lucru ajuta la eliminarea secretiilor, facilitand respiratia.

De asemenea, ai putea pune ulei de lamaie intr-un vaporizator, deoarece acest ulei nu ajuta doar la curatarea cailor respiratorii, ci este la fel de bun si pentru imbunatatirea starii de spirit.

Uleiul de lamaie ne ajuta sa ne concentram mai bine, sa scapam de oboseala si de stres. Aceasta metoda este utila mai ales atunci cand te pregatesti de examen.

Ulei de lamaie in gospodarie

Poti profita de efectul dezinfectant al uleiului de lamaie prin aplicarea catorva picaturi de ulei esential pe periuta de dinti.

Clateste-ti apoi gura cu apa calduta. De asemenea, poate fi eficient impotriva halitozei prin amestecarea a 8-10 picaturi de ulei esential de lamaie in apa. Clateste-ti gura de mai multe ori pe zi.

De asemenea, putem profita de efectul dezinfectant al uleiului de lamaie in gospodarie. De exemplu, uleiul de lamaie poate fi folosit pentru dezinfectarea si curatarea vasului de toaleta sau chiuveta.

Adauga 10 picaturi intr-o lingura de bicarbonat de sodiu. Freaca suprafetele din bucatarie cu ueli de lamaie pentru a le dezinfecta si a inlatura mirosurile neplacute.

Cu 25 de picaturi de ulei esential de lamaie amestecate in 30 ml ulei de masline putem curata si reimprospata mobilierul din lemn.

Uleiul esential de lamaie respinge insectele. Poate fi aplicat pe piele amestecat cu cateva picaturi de ulei de baza.