Ingrediente pentru găluște:
- 4 linguri griș
- 4 linguri făină
- amidon
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 ceapă tăiată mărunt
Ingrediente pentru supă:
- 1 păstârnac
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 țelină
- 1 kg roșii
- pătrunjel tăiat mărunt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt morcovul, ceapa, păstârnacul și țelina. Condimentăm cu sare, piper, pe urmă le punem într-o tigaie încinsă cu ulei.
2. Într-un bol, așezăm roșiile. Pe deasupra, turnăm apa clocotită și le opărim 2-3 minute.
3. Punem un vas cu 2 litri de apă, la fiert. După 15 minute, adăugăm roșiile decojite tăiate cubulețe.
4. Pentru găluște, turnăm făina într-un bol. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, grișul, amidonul și puțină apă. Amestecăm bine până la omogenizare.
5. Formăm găluștele, pe urmă le adăugăm în supă. După ce au fiert 5-10 minute, ele se ridică la suprafață.
Savurați cu poftă! Poftă mare!