
Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 400 ml sifon
- 150 g pudră de cacao instant
- 60 g pudră de cacao
- 360 ml ulei
- 100 g unt
- 400 g făină
- 300 g miez de nucă
- 30 g praf de copt
- 600 g zahăr
- 200 ml frișcă
- 400 g ciocolată neagră
- 10 ouă
Mod de preparare:
- Pentru început, cu ajutorul unui mixer, batem ouăle.
- Într-un bol separat, adăugăm miezul de nucă și zahărul. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm ambele tipuri de cacao.
- Turnăm amestecul obținut peste ouăle bătute. Mixăm foarte bine până la omogenizare.
- Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm până obținem un aluat moale și dens.
- Adăugăm sifonul și amestecăm foarte bine.
- Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 90 de minute.
- Pentru glazură, adăugăm într-un vas frișca. O amestecăm cu unt și ciocolată, pe urmă punem compoziția la încălzit la foc mic. Amestecăm până obținem o glazură fină și omogenă. După ce s-a răcit, decorăm prăjitura cu glazura obținută.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!