Am pregatit pentru dumneavoastra astazi o prajitura delicioasa cu crema de branza si toping incredibil cu gust de fanta. Cei care consuma acest suc cu siguranta se vor indragosti de ea. Spor la preparat.
Ingrediente pentru blat:
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri
- 100 ml ulei
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 500 g crema de branza sau mascarpone
- 250 g unt (la temperatura camerei)
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru toping (jeleu):
- 750 ml Fanta de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 50 g zahar
Mod de preparare blat:
Intr-un castron vom incepe cu mixarea albusurilor cu sarea pana cand acestea se fac spuma.
Separat intr-un alt bol vom mixa galbenusurile cu zaharul si uleiul amestecand continuu pana cand acesta se topeste. Acum le vom turna si pe acestea peste compozitia din primul bol. Vom continua sa amestecam compozitia si vom mai adauga in bol cacaoa. Separat vom amesteca praful de copt cu faina si le vom adauga si pe acestea peste compozitia din bol, treptat amestecand coninuu.
Intre timp preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt in care vom turna compozitia din bol.
Vom lasa la copt blatul pana cand acesta va fi gata. Pentru a ne da seama il vom testa cu ajutorul unei scobitori.
Cand acesta este gata il vom da deoparte la racit. Intre timp ne vom ocupa de crema.
Mod de preparare crema:
Vom incepe prin mixarea untului cu zaharul intr-un bol. Peste acesta vom adauga treptata cu lingura, crema de branza (mascarpone). Vom continuua sa amestecam pana cand aceasta omogenizeaza si capata o consistenta cremoasa. Peste vom mai adauga si esenta de vanilie. Crema este gata! Continuam.
Mod de preparare toping de jeleu:
Vom incepe prin dizolvarea continutului plicurilor de budinca in putin suc fanta.
Separat vom pune o oala la aragaz, la foc mediu si vom adauga sucul de fanta si zaharul in ea amestecand continuu pana cand acesta va incepe sa fiarba.
Cand aceasta va da in clocot o vom lua putin de pe aragaz pentru a turna peste praful de budinca diluat mai devreme in suc. Amestecam si punem inapoi oala pe foc. Pe foc continuam sa mixam pana cand compozitia noastra se omogenizeaza.
Jeleul este gata. Il vom lasa acum deoparte la racit.
Mod de preparare prajitura:
Este foarte simplu. Incepem prin acoperirea blatului cu crema deja racita. Peste aceasta vom turna jeleul si vom adauga tava la frigider timp de 6 ore.
Prajitura este gata! Pofta buna!