publicitate

De fiecare data cand vreau ceva dulce si nu am prea mult timp liber, imi gatesc griș cu lapte si cateodata mai pun si gem deasupra. Mi se pare cel mai bun si mai cremos desert asa ca astazi va prezint o reteta de tort cu gris cu lapte. Este chiar delicioasa.

Ingrediente:

  • 1 l de lapte, 150 gr biscuiti rotunzi
  • 150-200 gr de zahar, 10 linguri de griș
  • Esenta de vanilie, 1 lingura de cacao, 200 gr de unt
  • 1 borcan mare de compot de piersici
  • Kiwi (optional), 20 gr de gelatina

Mod de preparare:

  1. Se prepara grisul cu lapte – punem laptele la fiert iar cand incepe sa fiarba, adaugam grisul si zaharul si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase
  2. Cand este fiert, punem esenta de vanilie si il dam la racit. Intr-un bol, punem untul (la temperatura camerei) si il mixam dupa care il amestecam cu grisul (trebuie sa fie rece) – se omogenizeaza bine totul
  3. Impartim compozitia in 2 iar o parte o amestecam cu cacao
publicitate

Asamblarea tortului:

  1. Intr-o tava rotunda, detasabila, de 23-24 cm, se pune un strat de biscuiti rotunzi – un strat de gris cu cacao – un strat de crema alba
  2. Dizolvam gelatina in cateva linguri de sirop din compotul de piersici – se incalzeste siropul si se dizolva gelatina
  3. Piersicile, le dam prin blender apoi adaugam gelatina dizolvata – se toarna peste tort si se pune la frigider macar pentru 3 ore
  4. Se orneaza cu felii de kiwi sau piersici

Pofta buna!

 

publicitate