Ingrediente necesare:
- 750 ml lapte
- 2 ouă
- 450 g făină
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 50 grame unt
- 2 linguri ulei
Mod de pregătire:
- Spargem ouăle într-un bol şi le amestecăm cu sare şi zahăr.
- Amestecăm ouăle până se când se topeşte zahărul şi sarea.
- Adăugăm 150 ml lapte, făina şi amestecăm până obţinem un aluat fin
- Turnăm laptele rămas şi amestecăm foarte bine.
- Aluatul a ieşit uniform, lichid şi fără cocoloaşe.
- Lăsăm aluatul 10-15 minute.
- Înainte de a face clătitele, adăugăm 2 linguri de ulei.
- Ungem o tigaie cu ulei cu o perie de silicon.
- Turnăm aluatul în centru şi repartizăm uniform pe toată tigaia.
- Când marginile se dezlipesc ușor, întoarcem clătita.
- Tapetăm clătitele cu unt topit cât timp sunt fierbinţi.
- Din aluatul pregătit am obţinut 15 clătite cu diametrul 25 cm.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă