Prajitura cremoasa cu budinca si lapte condensat este potrivita pentru orice ocazie. Se face rapid si are un gust delicios. Nu necesita coacere, deoarece blatul este doar din biscuiti.
Ingrediente:
- 500 gr biscuiti cu unt, 700 ml lapte
- 1 lingura zahar, 2 plicuri budinca de vanilie
- 2 jeleuri de lamaie
- 250 gr unt
- 1 cutie lapte condensat caramelizat
Ingrediente pentru frisca:
- 400 ml smantana dulce pentru frisca 36%
- 120 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri gelatina
- Fulgi de nuca de cocos (pentru decor)
Mod de preparare:
Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Pe fundul tavii pune un strat de biscuiti.
Dizolva apoi cele 2 plicuri de budinca in 100 ml lapte. Laptele ramas pune-l la fiert cu o lingura de zahar. Toarna budinca dizolvata in laptele clocotit si las-o sa fiarba. Amesteca continuu.
Adauga apoi cele 2 jeleuri de lamaie in budinca fierbinte si amesteca bine. Lasa budinca sa se raceasca. Bate untul cu mixerul pana devine pufos si adauga-l in budinca rece. Amesteca pana obtii o crema neteda.
Intinde budinca uniform peste stratul de biscuiti din tava. Acopera crema de budinca cu un nou strat de biscuiti. Desfa apoi cutia de lapte condensat si intinde-o peste biscuiti. Acopera laptele condensat cu un nou strat de biscuiti.
Dizolva gelatina in jumatate de pahar de apa clocotita. Las-o putin sa se raceasca. Bate smantana dulce cu un mixer si adauga 120 gr zahar si 1 plic de zahar vanilat. Bate bine pana obtii o frisca ferma.
Adauga gelatina dizolvata in frisca si amesteca. Intinde frisca peste ultimul strat de biscuiti din tava. Presara deasupra fulgi de nuca de cocos. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Serveste-o impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!