Acasă Prăjituri Tort cu pișcoturi, cremă de ciocolată și budincă – un desert delicios, ușor de preparat

Tort cu pișcoturi, cremă de ciocolată și budincă – un desert delicios, ușor de preparat

0
Tort cu pișcoturi, cremă de ciocolată și budincă – un desert delicios, ușor de preparat

Tortul cu pișcoturi, cremă de ciocolată și budincă este foarte gustos și ușor de preparat. L-am pus pe masă la ziua de naștere a soțului meu și toți au mai cerut o felie. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 300 gr pișcoturi măcinate

Ingrediente pentru blatul cu pișcoturi:

  • 12 albușuri
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri pișcoturi măcinate

Ingrediente pentru crema de gălbenușuri:

  • 12 gălbenușuri
  • 120 gr zahăr, 100 gr ciocolată

Ingrediente pentru crema de budincă:

  • 2 plicuri budincă cu aromă de frișcă
  • 700 ml lapte, 4 linguri zahăr

În plus:

  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 2 plicuri praf de frișcă, 300 ml lapte rece
  • 500 ml smântână lichidă pentru frișcă

Mod de preparare:

Pentru a pregăti blatul, batem 4 albușuri până obținem o spumă solidă, apoi adăugăm treptat 4 linguri de zahăr și 4 linguri de pișcoturi măcinate. Punem amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 de minute.

Repetăm procedeul de încă 2 ori, astfel încât să obținem, într-un final, 3 blaturi.

Pentru a pregăti crema de gălbenușuri, batem gălbenușurile cu zahărul apoi le gătim la bain-marie timp de aproximativ 15-20 de minute. Cât sunt încă fierbinți, adăugăm ciocolata și amestecăm până se topește. Lăsăm crema de gălbenușuri să se răcească.

Amestecăm praful de budincă cu zahărul și 150 ml de lapte. Restul de lapte îl punem la fiert într-o cratiță, iar când începe să fiarbă, adăugăm budinca și amestecăm. Gătim budinca până se îngroașă, apoi o turnăm într-un alt vas și o acoperim cu folie alimentară.

Lăsăm budinca să se răcească, apoi îndepărtăm folia, o amestecăm ușor cu mixerul și adăugăm untul tăiat felii. Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.

Transferăm crema într-un castron mai mare și adăugăm umplutura de gălbenușuri rece. Amestecul bine, apoi adăugăm pișcoturile măcinate și combinăm bine ingredientele folosind un mixer. Punem crema la frigider pentru aproximativ o oră, apoi o scoatem și o împărțim în 3 părți egale.

Punem praful de frișcă și laptele rece într-un castron. Batem cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Împărțim frișca în 2 părți egale.

Punem primul blat copt pe o tavă și-o acoperim cu un strat de cremă și unul de frișcă.tort cu piscoturi ingredienteAdăugăm un nou blat, un strat de cremă și unul de frișcă. Deasupra punem cel de-al treilea blat și întindem uniform crema rămasă.tort cu piscoturi mod preparareBatem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă pe care o folosim pentru a acoperi întregul tort. Decorăm tortul după propriul plac, apoi îl punem la frigider.tort cu piscoturi reteta simplaLăsăm tortul la frigider o noapte întreagă, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.