Deci, această rețetă de roșii murate este pur si simplu delicioasa. Eu adaug ceapă și verdeață si le pastrez pentru iarnă deoarece sunt minunate. Rosiile sunt parfumate, aromate si foarte gustoase. Eu am folosit patrunjel si busuioc dar voi puteti folosi orice verdeata va place mai mult – totul este despre aroma si gust.
Sa gatim!
Ingrediente pentru borcan de 1 litru:
- sare – 2 linguri rase
- zahăr – 2 linguri
- oțet – 5 linguri
- ulei – 2 linguri
- usturoi – 2-3 catei
- Ceapă – 1 buc
- boabe de piper negru – 10-15 buc
- pătrunjel, busuioc – după gust
Preparare:
Mai întâi trebuie să pregătim legumele. Tăiați roșiile în jumătate. Roșiile mici sunt cele mai bune pentru această rețetă, dacă aveți roșii mari, tăiați-le în 4 părți.
Tăiați ceapa în rondele. Folositi o ceapa de marime medie pentru un borcan de litru.
Luam verdeata: patrunjel si busuioc si le tocam. Dacă nu vă place busuiocul, puteți folosi țelină sau o legatura mare de pătrunjel.
Tăiați usturoiul în bucăți mici. Pune 10-15 boabe de piper negru pe fundul borcanelor curate. Se adauga verdeata tocata, usturoiul.
Răspândim roșiile cam la mijlocul borcanului. Apoi, întindem un strat de ceapă. Din nou usturoi, verdeață.
Turnați 2 lingurițe de sare fără lame într-un borcan de litru și 2 linguri de zahăr. Se toarnă 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Punem din nou roșii.
Deasupra se adauga ceapa si verdeata tocata. Se toarnă apă clocotită chiar deasupra, se acoperă cu capace și se sterilizează borcanele: timp de 15 minute după ce a fiert apa în oală.
Scoatem conservele si adaugam otetul. Închideți borcanele cu capace. Borcanele trebuie răsturnate de mai multe ori sau rulate pe masă, astfel încât otetul sa fie raspandit uniform in borcan.
Întoarcem borcanele și le acoperim cu o pătură și le lăsăm să stea până se răcesc complet.
Roșiile sunt foarte parfumate și foarte gustoase. Se pastreaza perfect in dulap, la temperatura camerei. Încercați să faceți câteva borcane pentru a testa și cu siguranta va vor plăcea foarte mult. Pofta buna!