publicitate

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie este una din preferatele mele. Am preparat-o chiar saptamana trecuta pentru ca am vrut sa ma rasfat cu un desert gustos. Reteta este simpla, deci o poti face cu usurinta.

Ingrediente pentru blat:

  • 10 albusuri, 300 gr zahar
  • 300 gr nuci tocate
  • 2 foi de napolitana

Ingrediente pentru crema:

  • 10 galbenusuri, 200 gr zahar
  • 250 gr unt, 2 plicuri zahar vanilat
  • Putina nuca tocata (pentru decor)
publicitate

Mod de preparare:

Prajim nucile in cuptor, intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu. Le lasam apoi sa se raceaca si le tocam marunt.

Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul si, in final, adaugam nucile. Amestecam cu un tel pentru a combina ingredientele. Impartim aluatul in 2 parti egale.

Punem o foaie de napolitana intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Turnam o parte din aluat peste foaie. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150 grade si coacem aluatul 20-25 de minute. Coacem in acelasi mod si celalalt aluat pentru a obtine doua blaturi identice.

Batem galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Gatim galbenusurile la bain-marie, aproximativ 10 minute, apoi le lasam sa se raceasca.

Batem untul cu mixerul si il adaugam in crema de galbenusuri racita. Amestecam bine.

Punem primul blat copt si racit pe o tava. Adaugam jumatate din crema si acoperim cu cel de-al doilea blat. Adaugam crema ramas si presaram nuci tocate deasupra. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore.

Ar fi bine sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate