Fasole cu costita la cuptor – o reteta cu care ii vei cuceri pe cei care iubesc carnea de porc.
Reteta este una simpla, se prepara usor insa ai nevoie de putin timp la dispozitie (mai mult pentru a fierbe fasolea asta daca nu alegi o fasole la conserva, deja fiarta – mie mi se pare foarte buna)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 600 g coasta de porc
- 600 g fasole boabe fiarta sau chiar conserva (eu prefer fasolea alba)
- 4 cepe
- Rosii
- 2 ardei rosii
- 400 g pasta de rosii
- 250 ml apa
- Sare/piper/cimbru/patrunjel/busuioc
- Usturoi (3 – 4 catei)
- Ulei de masline
- Miere (optional)
Mod de preparare:
Coasta de porc trebuie fiarta in apa cu sare si 1 catel de usturoi pana cand se desprinde cu usurinta carnea de pe os.
Dupa ce este aproapre fiarta, carnea se aseaza in tava, se asezoneaza cu sare si piper si se pune in cuptorul preincalzit la 220 de grade. Se tine la cuptor pana cand capata o culoare maronie, se scoate si se unge cu putina miere (asta daca o vreti putin mai dulce) si se mai lasa 5 minute in cuptor.
Toate legumele se toaca marunt si se calesc in putin ulei, se adauga pasta de rosii si apa. Atunci cand legumele sunt complet fierte se adauga cimbrul si fasolea boabe fiarta.
Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se orneaza cu patrunjel proaspat.
Coastele se scot de la cuptor si se servesc alaturi de o portie de fasole.