Plăcinta cu aluat din cartofi, umplută cu carne tocată și mozzarella are un gust deosebit. Sunt convinsă că după ce o vei încerca, vei dori să o prepari mai des. În rândurile de mai jos găsești lista completă de ingrediente și modul de preparare.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 kg cartofi fierți, 50 gr unt
- 150 gr făină de grâu, 100 ml lapte
- 2 ouă
- Sare
Ingrediente pentru sos:
- 500 gr carne tocată, 100 gr bacon afumat tocat
- 3 căței usturoi decojiți și zdrobiți, 340 gr sos de roșii
- 120 gr mozzarella
- Sare, oregano
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-o tigaie adăugăm un strop de ulei de măsline, usturoiul zdrobit și așteptăm să se rumenească puțin.Adăugăm baconul și-l lăsăm să se prăjească, apoi adăugăm carnea tocată, sarea, oregano și amestecăm. La final, adăugăm sosul de roșii și amestecăm până se combină cu celelalte ingrediente, după care stingem aragazul.Fierbem cartofii în apă cu sare până se înmoaie, apoi îi scoatem din oală și-i zdrobi foarte bine, ca pentru piure. Adăugăm peste cartofii zdrobiți untul, laptele, ouăle, făine de grâu, sarea și amestecăm totul foarte bine.Ungem o tavă cu ulei de măsline și adăugăm în ea jumătate din aluat. Punem toată umplutura deasupra și adăugăm cealaltă jumătate de aluat. Așezăm peste aluat felii de mozzarela și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Durata de coacere diferă de la un cuptor la altul. Încearcă această rețetă și bucură-te de gustul ei delicios alături de familia și prietenii tăi. Poftă bună și spor la gătit!