Aceasta reteta rapida de mazare murata este potrivita pentru gospodinele care iubesc mazarea si vor sa se pregateasca pentru iarna. Reteta simpla permite pastrarea mineralelor benefice si a gustului racoritor. Mazarea murata dupa reteta de mai jos, poate fi consumata intreaga iarna.
Ingrediente:
- 700 gr mazare, 300 ml apa
- 10 gr zahar, 5 gr sare grunjoasa
- 20 ml otet de mere 6%, 1 legatura marar proaspat
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Scoatem mazarea verde din pastai si o clatim sub un jet de apa rece. Punem apoi mazarea intr-o oala cu apa si o fierbem timp de 5 minute la foc moderat. Daca mazarea nu este prea tanar, timpul de fierbere trebuie crescut la 15 minute. Trebuie totusi sa avem grija sa nu o fierbem prea mult.
Punem apoi pe fundul borcanelor sterilizate, 10 gr zahar, 5 gr sare, marar proaspat si 3 catei de usturoi decojiti. Turnam otetul de mere si adaugam apoi mazarea, La final turnam apa clocotita, astfel incat sa umplem borcanele pana in varf.
Acoperim borcanele cu capace sterile, le infiletam bine si le intoarcem cu gura in jos. Ne asiguram ca nu exista scurgeri. Lasam borcanele in aceasta pozitie si le acoperim cu o patura calda, astfel incat sa se raceasca lent.
A doua zi, dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un lco intunecat si racoros, de preferat intr-o pivnita sau in camara. Pastram borcanele cu mazare pentru iarna.
Depozitata in conditii optime, mazarea la borcan poate fi consumata o perioada lunga de timp. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!