Ingrediente:
- 140 g unt
- 60 g untură
- 400 g făină
- 100 ml smântână
- 100 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm untul tăiate cubulețe și amestecăm bine.
2. Într-un bol separat, turnăm smântâna. Adăugăm laptele, gălbenușurile, sucul de lămâie și amestecăm bine.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire pe care o tăiem triunghiuri.
4. Repartizăm umplutura și formăm cornulețele.
5. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperiă cu hârtie de copt. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. La final, le decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă