publicitate

Toate gospodinele iubesc deserturile simple. Prajitura cu crema de budinca si frisca este un astfel de desert. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos. Incearc-o si bucura-te de gustul ei delicios.

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 gr unt, 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca

Ingrediente pentru crema:

  • 600 ml apa
  • 600 ml lapte, 4 plicuri budinca de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri intaritor de frisca
publicitate

Mod de preparare:

Pregatim pentru inceput aluatul. Cernem faina de grau cu praful de copt intr-un bol incapator. Adaugam untul, zaharul pudra, galbenusurile si smantana lichida. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele.

Impartim aluatul in 6 parti egale. Coacem, pe rand, fiecare bucata de aluat pe spatele unei tavi de copt, timp de aproximativ 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Cat timp foile de aluat se racesc, pregatim crema. Amesteca budinca de vanilie cu laptele. Fierbem apa cu zaharul, apoi adaugam budinca. Amestecam pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Cat timp budinca se raceste, batem smantana cu intaritorul pana obtinem o frisca ferma. Adaugam apoi budinca rece, lingura cu lingura, in frisca. Amestecam pana obtinem o crema fina, neteda.

Ungem 5 foi de aluat cu crema si le punem una peste alta. La final adaugam ultima foaie de aluat si presaram zahar pudra deasupra. Bagam prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate