
Îmi place prăjitura cu nucă și zahăr pudră, de aceea o pregătesc frecvent. Dimineața, îmi încep ziua cu o ceașcă de cafea și o prăjitură. Îți recomand să faci și tu la fel. Îți vei îndulci ziua instant. Încearcă rețeta de mai jos!
Ingrediente pentru aluat:
- 250 gr unt, 250 gr făină
- 1 ou, 1 plic praf de copt
- 70 gr zahăr
Ingrediente pentru umplutură:
- 6 albușuri, 10 linguri zahăr
- 6 gălbenușuri, 230 gr nucă măcinată
- 50 gr ciocolată topită
- 2 linguri făină
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt într-un castron mare. Adăugăm untul moale, la temperatura camerei, oul și zahărul. Frământăm aluatul și-l împărțim în două părți egale. Facem câte o bilă din fiecare bucată de aluat.Tapetăm o tavă de copt de 20 x 35 cm cu hârtie de copt.
Așezăm aluatul pe o hârtie rezistentă la grăsimi și-l acoperim cu o altă hârtie. Întindem aluatul astfel încât să obținem o foaie de aluat de aceeași dimensiune cu tava. Transferăm aluatul în tava de copt, folosind un sucitor. Pentru a pregăti umplutura, batem albușurile până obținem o spumă tare. Separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm ciocolata topită și făina și amestecă, ușor. La final, adăugăm spuma de albușuri și nuca măcinată și amestecăm totul cu un tel.
Întindem umplutura obținută peste aluatul din tavă. Deasupra punem cel de-al doilea aluat, pe care îl întindem la fel ca pe primul. Înțepăm alutul cu o furculiță și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
După ce prăjitura s-a copt, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească. Înainte de servire, presărăm prăjitura cu zahăr pudră. Poftă bună și spor la gătit!