Este un desert fara coacere, foarte ieftin si rapid, care este perfect de gatit oricand, chiar si in perioada rece. Pot spune despre el ca pe cat e de simplu de facut, pe atat e de bun.
Un alt avantaj al acestei prajituri, este ca este o prajitura de post, care poate fi facuta oricand. Haideti sa vedem cum o preparam
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- – 500 g biscuiti Spekulatius
- – 6 mere (aproximativ 1 kg )
- – un praf de budinca ( eu am pus tuti fruti, dar cred ca se preteaza si de vanilie sau frisca)
- 5-6 linguri de zahar si apa chioara …cca 300 ml.
Cum se prepara:
- Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoare.
- Se pun impreuna cu zaharul si 200 ml de apa intr-o cratita , la fiert. Cand incep sa fiarba si se inmoaie, se adauga praful de budinca desfacut / diluat cu 100 ml apa.
- Crema pe care o obtinem, se amesteca si se mai tine pe foc cca 3 minute sau pana se ingroasa bine .
- Formam un strat de biscuiti intr-o tava, apoi se pune un strat de crema fierbinte.
- Se repeta operatiunea pana cand se epuizeaza ambele elemente.
Odata montat, desertul se acopera cu folie transparenta si da la rece cca 3 ore… sau pana se intareste crema si se raceste suficient cat sa poata fi taiat. Din cauza aburului degajat de crema fierbinte si pentru ca se tine acoperit, biscuitii se inmoaie foarte bine.
Dupa cum vedeti, am ales sa-l tai in forma de cerc. Se lucreaza foarte usor si nu s-a lipit deloc de forma ceramica.
Este o prajitura minunata, foarte aromata si foarta gustoasa. Pofta buna!