publicitate

Legea privind alocațiile copiilor a fost aprobată astăzi, 18 Decembrie 2019. 179 de deputați au votat pentru iar 29 s-au abținut. Această lege a propus dublarea alocației copiilor, după cum urmează:

  • 600 RON pentru copiii de până la 2 ani (cei cu certificat de handicap până la 3 ani)
  • 300 RON pentru copiii cu vârsta între 2-18 ani

Legea a fost aprobată și va intra în vigoare din 1 ianuarie 2020, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial al României, partea I. Astfel, copiii urmează să primească alocația primită din luna februarie a anului 2020.

Atenție! Mulți părinți nu înțeleg în luna în care a fost aprobată legea, ei încă primesc suma inițială. Este important să știți că alocația mărită o primiți în luna care urmează după cea în care a fost aprobată legea. Astfel, copiii vor primi alocația mărita de 300, 600 RON din Februarie 2020.

publicitate

Această lege însă, are și bile negre. Aceasta va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei vechi, creând un deficit de 4.1% in PIB. (Produsul Intern Brut). Deputatul PNL Pavel Popescu susține că această lege „lăbărțează” gaura în buget. „Nu v-ați gândit nicio secundă la buget, la copii”, susține acesta.

De cealaltă parte, deputatul Simonis Alfred susține că este un gest rușinos, cel pe care l-au făcut deputații PNL, care au scos cartela din aparat și nu au votat. „Mă întreb câte alocații puteau dubla cu cei 300 milioane de euro pe care i-au dat zilele trecute unor privați”, susține acesta.

 

publicitate