Meniul acestei diete eficiente este compus din doar 2 feluri de mâncare! 3 zile, 2 feluri de mâncare, 5 kg în minus! Pregătiți în avans două feluri de mâncare pentru toate cele trei zile de dietă. Mâncați de 4 ori pe zi, alternând mesele. Chiar și maioneza poate fi folosită ca un sos dacă este făcută de casă.
Supă de pui cu ou – Varianta nr.1 (clasică)
Ingrediente:
- 700 g file de pui
- 1 ou
- 1 ceapă
- 2 frunze de dafin
- sare
Mod de preparare:
1. Spălați fileul și îl puneți într-o oală. Umpleți cu apă și puneți la foc. Când a îmceput să fiarbă, îndepărtați spuma, și fierbeți încă 20 de minute. Scurgeți apa și adăugați în oală apa curată.
2. Adăugați întreaga ceapă decojită, sare și frunzele de dafin.
3. Îndepărtați carnea din oală, cu ajutorul unui cuțit, o dezosați și o adăugați înapoi în supă.
4. Se fierbe un ou, pe urmă se taie în jumătate.
5. Adăugați oul pregătit anterior și se decorează cu verdeață.
Supă de pui cu ou – Varianta nr.2 (cu tofu)
Ingrediente:
- 30 g tofu
- 700 g piept de pui
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
1. Spălați fileul și îl puneți într-o oală. Umpleți cu apă și puneți la foc. Când a început să fiarbă, îndepărtați spuma, și fierbeți încă 20 de minute. Scurgeți apa și adăugați în oală apa curată.
2. Adăugați sare și cățelul de usturoi.
3. Îndepărtați carnea din oală, cu ajutorul unui cuțit, o dezosați și o adăugați înapoi în supă.
Adăugați și sucul de lămâie și fierbeți la foc mic.
4. Se fierbe un ou, apoi se taie în jumătate. Brânza tofu se taie bucățele mici.
5. La final, adăugați brânza tofu, oul și decorați cu verdeață.
Salată proteică – Varianta 1 (cu brânză)
Ingrediente:
- 250 g brânză degresată
- 100 g morcov
- 300 g castraveți
- 100 g mere
- 100 g iaurt natural
- 1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Toate alimentele se taie mărunt sau se dau prin răzătoarea mare.
2. Se amestecă cu brânza de vaci.
3. Se adaugă suc de lămâie și iaurt.
Salată proteică – Varianta 2 (cu ton)
Ingrediente:
- 200 g ton conservat
- 200 g țelină
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- piper negru
Mod de preparare:
1. Mărunțiți peștele cu o furculiță. Țelina se taie mărunt pe urmă se amestecă cu peștele pregătit anterior.
2. Se condimentează totul cu piper, suc de lămâie și ulei de măsline.
Alegi o varintă de supă și una de salată. Sățios, dar caloric scăzut. O lună mai târziu, puteți să reveniți la această dietă. Și pentru a diversifica meniul, includeți meniul unui alt tip de salată și supă. În timpul zilei, trebuie să beți 1,5 până la 2 litri de apă plată.