Pâine de casă cu iaurt și lapte – Așa se face cea mai gustoasă pâine de casă
Ingrediente:
- 550 g de făină
- 21 g de drojdie
- 1 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- 200 ml de lapte
- 100 ml de apă
- 50 ml ulei vegetal
- 2 ouă
- sare
- 200 ml iaurt / iaurt gras
- 4 linguri de ulei vegetal
Mod de preparare:
- Incălziți putin laptele.
- Adăugați în lapte 1 lingură de zahăr, drojdia și amestecați bine până când se dizolvă complet.
- Într-un bol cerneți făina, adăugând o linguriță de sare, 50 ml de ulei, amestecul de lapte și amestecați cu ajutorul unui mixer. Frământați un aluat moale ce nu se lipește de mâini.
- Formați o bilă din aluat, ungeți cu puțin ulei un bol și puneți în el aluatul acoperindu-l cu o folie alimentară. Lăsați-l la un loc călduț timp de o oră să crească.
- Din aluatul crescut formați bile, de aceeași mărime. Puneți-le într-o formă ( a mea e de 26 cm pe diagonală ) tapetată cu hârtie pentru copt, la o distanță de 0.5- 1cm între ele. Se acoperă forma cu o folie alimentară și se lasă timp de 20 minute.
- Într-un alt bol se pun 2 ouă, 200 ml de iaurt, 4 linguri de ulei, sare și se amestecă până se omogenizeză.
- După ce au trecut 20 min îndepărtați folia alimentară de pe tavă, apăsați cu degetele înmuiate în ulei de două trei ori pe fiecare bilă în parte, apoi turnați amestecul de ouă și iaurt pe deasupra.
- Puneți tava în cuptorul deja preîncălzit la 180 de grade, coaceți timp de 25-35 minute.
Pâinea de casă este gata.
Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă