Am încercat prăjitura Kinder Bueno de curând și am fost tare încântată de gustul ei. Cel mai mult mi-a plăcut crema care este făcută din ingrediente foarte gustoase. Încearcă și tu rețeta de mai jos și încântă-ți papilele gustative cu un desert deosebit.
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte, 1.5 plicuri budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- 100 gr alune prăjite și măcinate
- 250 gr mascarpone
Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
- 200 gr ciocolată
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
În plus:
- 300 gr biscuiți mici
- 250 gr Nutella
- Lapte pentru înmuiat biscuiții
Mod de preparare:
Mai întâi începem să pregătim crema pentru a avea timp să se răcească. Adăugăm praful de budincă, zahărul și 100 ml de lapte într-un castron și amestecăm cât să se combine ingredientele.
Punem restul de lapte la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm amestecul pregătit anterior și gătim o budincă groasă. După ce budinca s-a îngroșat suficient, o turnăm într-un castron, o acoperim cu folie alimentară pentru a nu forma crustă și o lăsăm să se răcească.
Între timp, înmuiem jumătate din biscuiți în lapte și-i punem pe o tavă cu dimensiuni de 25 x 29 cm.Topim Nutella în cuptorul cu microunde și o întindem peste biscuiții din tavă.
Înmuiem biscuiții rămași în lapte și-i punem peste stratul de Nutella. Punem tava în frigider până terminăm de pregăti crema.
Când budinca s-a răcit, îndepărtăm folia și o amestecăm cu un mixer. Adăugăm brânza mascarpone și zahărul vanilat și amestecăm.
Separat, batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă are. Adăugăm frișca în cremă și amestecăm ușor cu o spatulă. Adăugăm și alunele prăjite și măcinate și continuăm să amestecăm până când se combină ingredientele.Întindem crema obținută peste biscuiții din tavă. Punem prăjitura din nou la frigider și pregătim ganache-ul de ciocolată.
Încălzim smântâna dulce la foc mic, dar nu o lăsăm să fiarbă. Turnăm smântâna fierbinte peste ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până când ciocolata se topește complet. Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească puțin apoi îl turnăm peste prăjitură.Lăsăm prăjitura la frigider peste noapte, pentru ca biscuiții să se înmoaie iar crema și ganache-ul să se întărească. A doua zi putem tăia și servi prăjitura. Poftă bună și spor la gătit!