Cred ca este cea mai buna si mai pufoasa negresa ce am mancat-o vreodata. Se prepara usor si ai nevoie de cateva ingrediente ce cu siguranta le ai in bucatarie.
Ingrediente:
- 1 cana si jumatate de zahar (se poate pune si mai putin)
- 1 cana si jumatate de apa
- 3 cani de faina, 5 linguri de ulei, 5 linguri de cacao
- Putina sare, 1 praf de copt, miez de nuca taiat bucati
- Optional 3 – 4 linguri de gem de visine
Pasi:
- Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul si amestecul de faina, cacao, sare si praf de copt (acestea trebuie cernute)
- Se amesteca bine, se adauga nuca si optional, gemul.
- Se omogenizeaza si se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade
Inainte de a scoate prajitura din cuptor, se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta buna!