Bomboanele Bounty sunt absolut delicioase, de aceea le prepar cel puțin o dată pe lună. Soțul meu iubește aceste bomboane pentru că sunt pline de cocos. Îți recomand să le încerci și tu!
Ingrediente:
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă
- 250 gr unt, 250 gr zahăr
- 250 gr fulgi de nucă de cocos
Ingrediente pentru glazură:
- 150 gr ciocolată neagră
- 80 gr unt
Mod de preparare:
Topim la foc mic, 250 gr de unt și 250 gr de zahăr împreună cu 100 ml de smântână dulce, apoi dăm focul mai tare și așeptăm ca amestecul să fiarbă. Luăm vasul de pe foc, adăugăm nuca de cocos și amestecăm pentru a combina ingredientele. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem amestecul pregătit în ea. Eu am folosit o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de 21 x 36 cm.
Punem tava la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Scoatem apoi amestecul de cocos rece din tavă, ajutându-ne de un cuțit și în transferăm pe o tavă.
Tăiem amestecul de cocos, unt și zahăr în cuburi de dimensiuni egale și le punem din nou la frigider până pregătim glazura.
Topim ciocolata cu untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Scufundăm cuburile de cocos în glazura de ciocolată folosind o furculiță. După ce le scoatem din ciocolată, le ținem puțin în aer pentru a se scurge excesul.Punem bomboanele Bounty într-o tavă și le dăm la frigider pentru a se întări glazura. De asemenea, putem decora bomboanele Bounty cu ciocolată albă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!