Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- ardei
- 2-3 roşii
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 kg carne tocată
- 70-100 g orez
- 3 morcovi
- 100 g pasta de roşii
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă chimion
- frunze de dafin
Cum se prepară această rețetă?
- Spălăm ardeii și îi curăţăm de seminte.
- Tăiem 2 cepe mărunt şi 2 cepe rondele.
- Adăugăm piper negru peste ceapa măruntă şi o punem să se prăjească într-o tigaie cu ulei încins.
- Doi morcovi îi dăm prin răzătoarea mică iar unul prin răzătoarea mare.
- În morcovul ras mărunt, zdrobim usturoiul.
- Când ceapa s-a rumenit, adăugăm morcovul și amestecăm bine.
- În carnea tocată, adăugăm orezul, ceapa prăjită cu morcovul, o linguriţă de sare şi amestecăm bine.
- Umplutura este gata.
Pentru sos:
- Ceapa tăiată rondele o punem în tigaie şi o prăjim.
- Scoatem coaja de pe rosii, le mărunţim în blender, adăugăm pasta de roşii și amestecăm.
- Amestecăm bine şi adăugăm o linguriţă de sare, zahăr, piper negru, jumătate de linguriţă de curcuma,
jumătate de linguriţă de chimion și frunze de dafin. - În ceapa prăjită adăugăm morcovul şi lăsăm la foc mic.
- Umplem ardeii şi îi aranjăm în oală.
- Când morcovul este gata, turnăm sosul, adăugăm apă fierbinte şi gătim timp de 10-15 minute.
- Dacă a rămas umplutură, formăm chifteluțe şi le așezăm în oală.
- Turnăm sosul peste ardei.
- Acoperim cu un capac și gătim la foc mic, aproximativ 25 minute.
- Ardeii sunt gata după ce a fiert orezul.
Poftă mare!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă