Tortul cu pișcoturi, budincă și frișcă este foarte ușor de pregătit. Nici măcar nu trebuie să pornești cuptorul pentru a găti acest desert. Pișcoturile se combină perfect cu budinca de vanilie și frișca. Cred că îți poți imagina deja ce gust bun are.
Ingrediente pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- 450 ml lapte, 200 gr zahăr
- 250 gr unt la temperatura camerei
În plus:
- 250 gr pișcoturi
- 250 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri rom
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare:
Amestecăm într-un castron praful de budincă cu zahărul și 150 ml lapte. Punem restul de lapte la fiert împreună cu 300 ml smântâna dulce. Când laptele încep să fiarbă, adăugăm amestecul pregătit anterior și gătim budinca până se îngroașă.
Luăm budinca de pe foc, o acoperim cu folie alimentară pentru a nu forma crustă și o lăsăm să se răcească.
Tocăm untul în bucățele și îl adăugăm în budinca rece. Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.Așezăm un cerc pe o tavă mare sau folosim o tavă rotundă cu diametru de 24 cm.
Amestecăm laptele cu zahărul vanilat și romul. Înmuiem o parte dintre pișcoturi în lapte și pe așezăm în tavă.Întindem jumătate din crema de vanilie peste pișcoturi. Înmuiem și celelalte pișcoturi în lapte și le punem peste cremă. Întindem crema rămasă deasupra și punem tortul la frigider.Folosim un cuțit pentru a separa tortul de cerc sau de tavă.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Decorăm tortul după propriul plac. Poftă bună și spor la gătit!