publicitate

Daca se apropie un eveniment deosebit si vrei sa prepari mini torturi delicioase iti recomand sa incerci aceasta reteta. Este simpla si usoara, iar rezultatul este exceptional.

Ingrediente:

  • 400 gr zahar, 725 ml lapte
  • 7 oua, 1.5 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet, 270 gr faina de grau
  • 280 – 300 gr unt, 90 ml ulei de floarea soarelui
  • 5-7 linguri smantana lichida, 115 gr pudra de cacao, un praf de sare

Mod de preparare:

publicitate

Cernem 180 gr faina de grau intr-o castron incapator. Adaugam 45 gr cacao, 140 gr zahar, sare si bicarbonat de sodiu. Amestecam bine.Separat, batem 3 oua. Adaugam in ouale batute, 225 ml lapte si ulei de floarea soarelui. Adaugam amestecul de oua in vasul cu faina si framantam aluatul. Adaugam otetul si framantam din nou.

Ungem o tigaie (diametru 23-25 cm) cu ulei de floarea soarelui si o punem pe aragaz. Incalzim uleiul, apoi turnam in tigaie o parte din aluat. Prajim aluatul, sub capac, timp de 10-15 minute, fara sa-l intoarcem de pe o parte pe alta. Verificam cu o scobitoare daca aluatul este copt.Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. In total ar trebui sa obtinem 10 blaturi.

Turnam laptele ramas intr-o cratita. Aadaugam 2 oua si 10 linguri de zahar. Punem laptele pe aragaz, la foc moderat. Adaugam faina de grau si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema se ingroasa, si capata consistenta smantanei, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, adaugam in ea 200 gr unt moale.Vom forma torturi din 3 blaturi si 2 straturi de crema. Punem un blat pe o farfurie plata. Il ungem cu crema si-l acoperim cu un nou blat. Ungem si cel de-al doilea blat cu crema. La final, adaugam cel de-al treilea blat si pregatim glazura.

Amestecam smantana lichida cu 2 oua, zahar, cacao si untul ramas. Acoperim torturile cu glazura obtinuta. Le decoram dupa propriul plac. Punem torturile la frigider pentru cateva ore, dupa care le putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate