publicitate

Daca vrei sa le oferi copiilor ceva dulce, prepara-le fursecuri de casa cu gem. Vor fi incantati de gustul minunat al acestui desert atat de usor de preparat. Fursecurile fragede cu gem facute chiar la tine acasa vor avea un gust aparte si o aroma imbietoare.

Avem nevoie de:

  • Un pachet de unt la temperatura camerei (82% grasime)
  • 2 oua, 260 gr faina alba 000
  • 100 g zahar pudra, 1 esenta de vanilie
  • 3 g de bicarbonat de sodiu si 1 praf de sare
  • 150 g gem de prune (pentru umplutura)
  • Zahar vanilat (pentru decor)

Mod de preparare:

publicitate

Mixam untul cu zahar pudra si zahar vanilat pentru 3 minute.Turnam ouale si esenta de vanilie si mixam pana avem o compozitie omogena. Amestecam faina cu bicarbonat de sodiu si un praf de sare si le adaugam in compozitia obtinuta anterior mixand timp de 60 secunde pana se incorporeaza faina in totalitate.

Amestecul obtinut il turnam intr-un pos cu varf stelat/inimioara (sau orice forma doriti). Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt pe care vom face mici fursecuri in forma de steluta. Punem tava la cuptor pentru 10 minute la o temperatura de 180 grade pana cand baza fursecurilor va capata o culoare aurie. Dupa ce s-au copt, le lasam la racit.

Gemul il vom turna intr-un pos si il vom pune pe jumatate dintre fursecuri, dupa care le vom uni doua cate doua si le vom pudra cu zahar vanilat.

Pofta buna!

publicitate