Prăjitura Valurile Dunării este un desert ce combină perfect budinca, ciocolata și cireșele. Este una dintre acele prăjituri pe care ți-ai dori să le mănânci atunci când toată familia se strânge în jurul mesei. Încearcă rețeta noastră și pregătește un desert deosebit.
Ingrediente pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 100 gr zahăr, 1 lingură amidon
- 700 ml lapte, 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 gr unt
Ingrediente pentru blat:
- 250 gr unt
- 200 gr zahăr, 1 lingură lapte
- 1 plic zahăr vanilat, un praf de sare
- 5 ouă, 370 gr făină
- 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao
În plus:
- 2 borcane compot de cireșe
- 200 gr ciocolată
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Mai întâi, scoate cireșele din compot și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Pentru a pregăti crema, pune într-un castron budinca, amidonul, zahărul vanilat, zahărul și 200 ml de apă.
Amestecă bine ingredientele și pune laptele rămas la fiert.
Când laptele fierbe, adaugă amestecul pregătit anterior și gătește o budincă groasă. Toarnă budinca într-un alt castron, acoper-o cu folie alimentară pentru a nu prinde crustă și las-o să se răcească.Pentru a pregăti aluatul, amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Adaugă ouăle și amestecă bine. Într-un alt castron, amestecă făina cu praful de copt. Toarnă jumătate din amestecul de făina în bolul cu unt și ouă și combină ingredientele. Adaugă și restul de făină și amestecă din nou.
Separă o treime din aluatul preparat și adaugă în el o lingură de lapte și 2 de cacao. Amestecă bine pentru a combina ingredientele.Întinde alautul simplu într-o tavă (21×36 cm) unsă cu ulei și presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt. Deasupra pune aluatul cu cacao și adaugă cireșele.
Apasă ușor cu o lingură. Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute.
Cât timp blatul se coace, te poți întoarce la cremă. Adaugă untul la temperatura camerei în budinca rece și amestecă bine pentru a obține o cremă fină. Întinde crema peste blatul copt și răcit.Pentru a pregăti glazura, rupe ciocolata în bucățele și pune-o într-un vas. Adaugă uleiul și topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lasă ciocolata topită să se răcească puțin, apoi toarn-o peste prăjitură.
Când glazura s-a mai întărit puțin, fă valuri cu o furculiță.Pune prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o poți tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!