Un desert care se prepara aproape la fel de repede cum se si mananca, negresa cu glazura de galbenus va va incanta papilele gustative. Acest desert este delicios, usor de preparat si cu un gust unic pe care cu siguranta nu-l vei uita prea curand.
Pentru prepararea blatului avem nevoie de:
- Un pachet de unt la temperatura camerei
- 200 gr nuci macinate, 6 albusuri
- 100 gr faina alba, o fiola esenta de rom
- 60 gr zahar tos, 60 gr zahar pudra
- 2 linguri de cacao si un plic praf de copt
Pentru prepararea glazurei avem nevoie de:
- 100 gr zahar, 20 gr faina alba
- 6 galbenusuri
- 50 gr ciocolata neagra (pentru ornat)
Cum se prepara negresa cu glazura de galbenus:
Tapetam o tava de 20/30 cm cu hartie de copt si aprindem cuptorul la o temperatura de 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri punandu-le in doua vase diferite. Pentru blat vom folosi albusurile, iar pentru glazura vom folosi galbenusurile.
Albusurile se bat cu un mixer, iar cand volumul acestora a crescut adaugam zahar tos continuand sa mixam pana ce acesta se va incorpora, iar albusurile vor fi din nou ferme, astfel incat acestea sa nu cada din castron daca am vrea sa-l intoarcem.
Untul se freaca cu zaharul pudra si esenta de rom pana va arata ca o crema, dupa care vom adauga nuci si cacao. Amestecam foarte bine. Treptat adaugam albusurile folosind o lingura pentru a pastra aerarea acestora. Cernem faina cu praful de copt si o adaugam in crema folosind miscari usoare.
In tava pregatita la inceput vom turna compozitia obtinuta. Bagam tava in cuptor la o temperatura de 170 grade timp de 25 minute.
Intre timp vom pregati glazura de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zahar folosind un mixer pana vom obtine o crema albicioasa, iar la sfarsit adaugam faina.
Dupa expirarea timpului, scoatem tava din cuptor si schimbam temperatura la 150 grade. Distribuim glazura pe tot blatul din tava si o bagam din nou la cuptor pentru un sfert de ora pentru a se coace si acest strat.
O data timpul scurs, scoatem tava si o lasam la rece pentru 10 minute. Pe un grilaj vom pune blatul la racit. In acest timp radem ciocolata.
Cat timp prajitura este calda decoram cu ciocolata rasa din loc in loc. Se va forma o glazura neuniforma cu un aspect de mozaic deoarece ciocolata se va topi de la caldura prajiturii.
Se lasa la rece pana a doua zi dupa care se poate servi.
Pofta buna!