Cala este o plantă de flori foarte bună, prezentă in casele sau curtile noastrepentru ca este rezistenta si se poate cultiva usor. Dar, cum putem avea mereu cale frumoase, sanatoase si pline de flori?

Trebuie sa stiti ca exista un fertilizant natural care asigura calei o inflorire deosebita, flori frumoase si frunze verzi si sanatoase. Uite cum il poti prepara acasa.

Caracteristicile calei:

Anthurium sau cala este o plantă de interior cea mai vanduta și mai populara pentru apartamente. In decursul anilor, au aparut fel de fel de specii de cale, de diferite culori, forme si dimensiuni.

Anthurium este o plantă care se poate adapta la diferite situații și locuri de plantare, fiind perfecta pentru interior si pentru exterior. Daca inainte era considerata o planta dificil de cultivat, acum aceasta este prezenta pe o arie foarte extinsa. O poti cultiva foarte bine insa problemele se gasesc in erori de temperatura si umiditate scazuta. De fapt, calei ii place foarte mult sa stea in lumina, pe pervazul geamurilor, dar fara foarte multa lumina directa a soarelui. Pentru flori frumoase si deosebite trebuie sa o tineti departe de curentii reci de aer.

Fertilizanti pe care ii poti prepara acasa, pentru cale frumoase:

Fertilizarea calelor se va realiza din primăvară până toamna sau când la planta este în vegetație. Se poate folosi un lichid fertilizant special creat pentru plante cu flori, in fiecare săptămână. Dacă la fertilizare este insuficientă, florile nu se deschid si planta nu produce frunze noi.

În loc de a utiliza un produs chimic, puteți pregăti unul în casă, complet natural. Hai sa vedeti cum puteti face asta.

Aveti nevoie de coaja a 3 banane – cunoscuta pentru continutul ridicat de fosfor si potasiu. Aceasta ajuta solul sa fie plin de nutrienti si sa mentina o umiditate perfecta. Cojile de banana trebuie taiate cubulete mici si sa le puneti intr-un bol, impreuna cu un catel de usturoi care este un excelent fungicid si bactericid, capabil sa mentina planta sanatoasa si verde.

Puneti cojile si usturoiul intr-o sticla de plastic, după ce a îndepărtat în prealabil partea superioară și adăugați puțin detergent neutru. Acesta din urmă nu va fi dăunător plantei și va favoriza descompunerea. Se adaugă un litru de apă și se pune într-un loc răcoros, uscat, de preferință acoperit cu un capac, timp de aproximativ 48 de ore.

Se filtreaza lichidul obtinut si se toarna la radacina plantei, foarte incet, avand grija ca solul sa-l absoarba daca se poate repeta operatiunea. Vei observa că planta de cala devine mai puternica și mai viguroasa într-un timp foarte scurt. Nu numai asta, va fi protejata de agenții externi și de atacul bacteriilor sau ciupercilor.