
Papanasii sunt desertul meu preferat atunci cand merg la restaurant si, apropo, cei mai buni papanasi i-am mancat la Hanul Ancutei (daca aveti drum pe acolo, trebuie neaparat sa opriti). Reteta aceasta este una simpla, se prepara rapid si este suficient pentru 4 persoane.
Ingrediente (compozitie pentru 8 papanasi):
- 400 gr branză de vaci, 2 ouă, 300 gr făina
- 50 gr zahăr pudră, 1/2 lingurită bicarbonat
- o lingurită zeamă de lămaie, vanilie, ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru decor:
- 200 gr smantană lichidă
- 200 gr dulceată de visine sau afine
Modalitate de preparare:
Branza de vaci se freacă cu zahărul pudră, se adaugă gălbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lămaie si se omogenizează bine ingredientele. Separat se bat spumă albusurile si se adaugă in compozitie.
Se adaugă făina si se frămantă pană cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se fac 8 bilute mari din aluat, si 8 bilute mici, se face o gaură pe mijloc la bilele mari, după care, toate se prăjesc pe ambele părti in baie de ulei. Cat sunt fierbinti se pune peste gogoașă smantană si dulceață deasupra.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!