Pregătirea unei prăjituri cu mere este întotdeauna o idee bună pentru un desert simplu și gustos. Această rețetă, cu ingrediente ușor de găsit ca ouă, zahăr, iaurt și făină, din care veti obtine un aluat moale care merge de minune cu umplutura dulce-acrișoară de mere, îndulcită cu zahăr și aromată cu un strop de scorțișoară.
Fiecare pas din prepararea ei este simplu, iar rezultatul e o prăjitură delicioasă, ideală pentru orice moment al zilei, fie că vrei ceva dulce după masa de prânz sau o gustare în timpul zilei. E o rețetă care nu dă greș și care aduce zâmbete pe fețele tuturor, perfectă pentru a fi împărtășită cu familia și prietenii.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana iaurt
- 9 linguri de ulei vegetal
- 2 cani faina
- 1 praf de copt
Pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 3 linguri de ulei vegetal
- 3 linguri de gris
- 1 cana de zahar (sau dupa gust)
- 1 lingurita scortisoara
Cum se prepară?
Se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit bine.
Se adauga uleiul si iaurtul, si apoi – faina si praful de copt. Se imparte amestecul in 2 parti egale.
O parte se pune intr-o tava unsa cu dimensiunea de 25×35 cm si se pune intr-un cuptor preincalzit la 190 de grade si se coace aproximativ 10 minute. In acest timp, se calesc merele rase cu zaharul, apoi se adauga grisul si scortisoara.
Indepartati tava de la cuptor, se aseaza uniform umplutura de mere pe tot aluatul aproape copt, apoi se pune a doua parte a amestecului de aluat. Coaceti pana cand prajitura se coace frumos si capata o culoare maronie.
Presarati apoi prajitura cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca, se taie in cuburi si se serveste. Să o savurați cu plăcere alături de familie și prieteni 🙂
Poftă bună!