Varza poate fi preparata intr-o multime de feluri insa, dupa parerea mea, sarmalele si varza cu ciolan sunt printre cele mai gustoase preparate culinare. Aceasta reteta nu este recomandata pofticiosilor! 😀
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat – fără os
- 1 varza (proaspata sau murata)
- 3-4 morcovi, 4 cepe, patrunjel
- 2 ardei kapia, bulion, apa, sare, piper, boia dulce
- Cateva feliute de slanina
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Varza se toaca mai mare (daca este murata trebuie lasata la desarat), morcovii se taie felii, ceapa si ardeiul kapia se toaca mai mare
- Intr-o cratita se pun la rumenit cateva bucatele de slanina iar cand incep sa se rumeneasca, se adauga ceapa, morcovul si ardeiul – se amesteca, se pune condimenteaza cu sare, piper si boia dupa care se pun bucatile de ciolan afumat
- Peste carne se pun 2 linguri de bulion si o cana de apa -se acopera cu un capac si se lasa la fiert cateva minute dupa care se adauga varza. Daca folositi varza proaspata, trebuie sa o lasati putin sa scada, la foc mic sa o puteti amesteca.
- Se amesteca bine in oala si se lasa la foc mic pana se inmoaie putin varza dupa care se pune intr-o tava si se da la cuptor la 200 grade pana se rumeneste. Cand este gata se pune patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu ardei iute si putina smantana! Pofta buna!