Varza poate fi preparata intr-o multime de feluri insa, dupa parerea mea, sarmalele si varza cu ciolan sunt printre cele mai gustoase preparate culinare. Aceasta reteta nu este recomandata pofticiosilor! 😀
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat – fără os
- 1 varza (proaspata sau murata)
- 3-4 morcovi, 4 cepe, patrunjel
- 2 ardei kapia, bulion, apa, sare, piper, boia dulce
- Cateva feliute de slanina
Mod de preparare:
- Varza se toaca mai mare (daca este murata trebuie lasata la desarat), morcovii se taie felii, ceapa si ardeiul kapia se toaca mai mare
- Intr-o cratita se pun la rumenit cateva bucatele de slanina iar cand incep sa se rumeneasca, se adauga ceapa, morcovul si ardeiul – se amesteca, se pune condimenteaza cu sare, piper si boia dupa care se pun bucatile de ciolan afumat
- Peste carne se pun 2 linguri de bulion si o cana de apa -se acopera cu un capac si se lasa la fiert cateva minute dupa care se adauga varza. Daca folositi varza proaspata, trebuie sa o lasati putin sa scada, la foc mic sa o puteti amesteca.
- Se amesteca bine in oala si se lasa la foc mic pana se inmoaie putin varza dupa care se pune intr-o tava si se da la cuptor la 200 grade pana se rumeneste. Cand este gata se pune patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu ardei iute si putina smantana! Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă