Rahat turcesc cu lamaie și cocos
publicitate

Dacă vrei să prepari un desert delicios, folosind doar câteva ingrediente simple, încearcă rețeta de mai jos. Rahatul turcesc cu lămâie are o aromă minunată și un gust deosebit. Sunt sigură că cei mici îl vor iubi. Dacă dorești, poți adăuga în această rețetă nuci, alune sau arahide.

Ingrediente necesare:

  • Sucul stors de la 4 lămâi
  • 1 ceașcă de zahăr
  • 1  ceașcă amidon de grâu
  • 1/2 ceașcă fulgi de nucă de cocos

Cum se prepară rahatul turcesc?

publicitate

Stoarce lămâile pentru a obține aproximativ 2 pahare de suc.Rahat turcescStrecoară sucul de lămâie printr-o strecurătoare și toarnă-l într-o oală. Adaugă zahărul și amidonul și amestecă cu un tel de sârmă.Rahat cu lamaiePune oala pe aragaz și lasă amestecul să fiarbă până se îngroașă. În momentul în care a început să se îngroașe, oprește focul.Rahat turcesc cu lamaiePune amestecul de suc de lămâie și amidon în cești și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Transferă apoi ceștile în frigider și lasă-le acolo timp de aproximativ o oră.

După 60 de minute, agită ușor ceștile și întoarce-le cu susul în jos pentru a scoate rahatul turcesc din ele. Taie rahatul în mai multe bucăți.Rahat lamaiePune nuca de cocos într-o farfurie și dă fiecare bucată de rahat prin fulgii de cocos. Poți decora rahatul turcesc cu nuci, alune sau chiar fistic. Rahat turcesc cu cocosÎncearcă această rețetă simplu și pregătește-le celor dragi un desert deosebit. Sigur vor fi nerăbdători să-l guste. După ce vei încerca rahatul turcesc preparat în casă nu vei mai dori să-l cumperi din magazin. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

publicitate