Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 mere
- 250 g făină simplă
- 50 g unt
- un praf de sare
- 80 ml apă rece
- 10 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 10 g amidon
- 50 g zahăr
- 40 ml rom (opţional)
- 1 linguriţă esenţă de
- vanilie
- 10 g făină simplă
- gelatină pentru desert
Pentru a prepara baza:
Amestecaţi făina cernută cu sarea, adăugaţi untul înmuiat, zahărul, praful de copt şi apoi apa, până când devin un aluat tare.
Lăsaţi să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.
Pentru a prepara crema de ou:
Încălziţi laptele cu esenţa de vanilie şi apoi luaţi de pe foc. Într-un alt castron, bateţi zahărul, oul, făina şi amidonul. Adăugaţi în această compoziţie laptele, amestecând mereu pe foc, pentru a obţine o cremă omogenă. După ce este gata, adăugaţi rom, după
gust.
Căptuşiţi tava de plăcintă cu hârtie pentru cuptor. Întindeţi aluatul astfel încât să acopere fundul şi marginile tăvii. Turnaţi peste aluat crema de ou preparată în prealabil.
Tăiaţi merele în bucăţi (de aprox. ½ cm grosime). Aranjaţi feliile de mere astfel încât să se suprapună puţin, acoperind tot aluatul. După ce s-a copt, lăsaţi tarta să se răcească şi glazuraţi-o cu gelatina pentru desert.